Ajax gecharmeerd van Wijndal!

Marc Overmars werd afgelopen zondag voor de 4e keer landskampioen met Ajax als directeur voetbalzaken van de club. Door het werk van Overmars stond er dit seizoen een uitstekende selectie in Amsterdam. Ajax heeft een volle portemonnee en zou in principe dus spelers van concurrenten weg kunnen halen.

Een naam die rondzingt in Amsterdam is die van Owen Wijndal, linksback van AZ. “Ik kan niet ontkennen dat dit voor ons een heel goede speler zou zijn”, benadrukte Overmars in de Telegraaf. “Een jonge jongen, Nederlander en beginnend international. Beginnend, want anders gaat AZ weer heel hoog in de boom zitten. Ik denk dat ik wel zaken kan doen in Alkmaar. Maar of ik dat doe, is een tweede.”

Dominanter

Gevreesd wordt dat Ajax door al het grote geld steeds dominanter wordt in eigen land en dat het gat met de concurrentie steeds groter gaat worden. Een soort Bayern München, maar dan in Nederland. Toch verwacht Overmars dat het niet zover komt. “Ik zal het nog één keer kort uitleggen waarom wij dat niet kunnen. Als wij spelers halen, talentvolle jongens, dan willen zij voetballen”, sprak Overmars.

“Om het te managen als ze op de bank terechtkomen, is dat anders dan bij Bayern München en Barcelona. Als Dest daar wissel is, zal je hem niet horen. Zit hij bij Ajax 100 wedstrijden op de bank, dan is er een probleem. Wij proberen Europees en in de competitie mee te doen. Als je Europees verder gaat, kost het je nationaal punten. Al is het dit seizoen goed gegaan”, concludeerde hij.

Geschreven door