John Cocu gekozen als lijsttrekker SP Flevoland

Vrijdagavond kozen SP-leden uit Flevoland John Cocu als lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart. Lian Veenstra, kandidatencommissie SP Flevoland: “Met trots presenteren we een kandidatenlijst die een mix is van ervaring, nieuwe enthousiastelingen en nieuw talent. Met John Cocu als lijsttrekker gaan we met vertrouwen de komende verkiezingen tegemoet. Een sterke en grote SP is in Flevoland nodig.” 

Cocu draaide de afgelopen periodes vol mee in de Provinciale Staten als commissielid. Veenstra: “Een belangrijke onderwerp voor de komende periode is voor John en de SP de toenemende energiearmoede in de polders. De rekening moet omlaag en de energie moet weer terug in publieke handen. Maar ook zet John zich samen met de SP in om het grote woningtekort aan te pakken.” 

Op nummer twee staat Madeleine Boer uit Lelystad, een ervaren SP-er die vol overtuiging de stap zet naar het volksvertegenwoordigerschap. Ook het Almeerse raadslid Hans Everhard neemt zijn ervaring mee naar het provinciehuis. De top 5 wordt compleet met Piet de Ruiter uit Creil en jongste nieuwkomer Sil Goedhart uit Dronten. “Een team om trots op te zijn, een team dat de krachten gaat bundelen en de strijd aan gaat voor een menswaardig Flevoland. Hard nodig, omdat het anders moet,” aldus Veenstra. 

De SP-leden van Flevoland stelden ook het verkiezingsprogramma ‘Voor een menswaardig Flevoland’ vast. SP-lijsttrekker John Cocu: “Het moet en het kan anders in Flevoland. Nu worden sociale huurwoningen opgekocht door beleggers waarbij de huur ineens maximaal omhooggaat. Openbaar vervoer wordt nu gebruikt om geld mee te verdienen in plaats van mensen te vervoeren. Energie wordt gebruikt om winst mee te maken in plaats van een basisbehoefte. Het ziekenhuis in Lelystad dat werd uitgekleed omdat het niet genoeg opleverde en het datacentrum in Zeewolde. De SP wil dat de provincie stopt met dit neoliberale beleid. Wij breken met deze oude politiek van marktwerking en kiezen voor een provincie die wél verantwoordelijkheid neemt voor mensen.”

Top 5 kandidatenlijst: 

1. John Cocu (1954) – Almere. Cocu was 40 jaar werkzaam in de grafische industrie en jarenlang actief als commissielid in de Provinciale Staten.  

2. Madeleine Boer (1973) – Lelystad. Madeleine is 20 jaar werkzaam geweest als verpleegkundige in het ziekenhuis en volgt nu een opleiding om de overstap te maken naar het onderwijs. 

3. Hans Everhard (1956) – Almere. Hans is 45 jaar werkzaam geweest in de zorg als specialistisch verpleegkundige en ambulanceverpleegkundige, en jarenlang actief als fractievoorzitter in de gemeenteraad van Almere. 

4. Piet de Ruiter (1956) – Creil (Noordoostpolder). Piet is jarenlang actief en werkzaam in de bestrijding van armoede en schulden. Daarnaast heeft hij ervaring als raadslid en Kamerlid voor de SP. 

5. Sil Goedhart (1993) – Dronten. Sil werkt als begeleider en ervaringsdeskundige in de zorg. 

John-Cocu
5. JOHN COCU De zorg, het openbaar vervoer en de nutsvoorzieningen worden door de marktwerking onbetaalbaar voor de gewone burger. De SP zegt: breng deze voorzieningen, die voor ons allemaal zijn, weer in publieke handen!

Geschreven door