Man van 24 met zwaar explosief aangehouden tijdens verkeerscontrole

In de nacht van zondag 1 op maandag 2 januari heeft de politie bij een verkeerscontrole op de Haasweg een zwaar explosief aangetroffen in een auto. De bestuurder is aangehouden.

De politie was bezig met een verkeerscontrole toen rond 01.30 uur ’s nachts een vuurwerkbom werd aangetroffen in een auto. De bestuurder, een 24-jarige man uit Almere, werd direct aangehouden. Op basis van deze vondst heeft de politie ook een huiszoeking verricht in de woning van de man die is aangehouden. Daar werden geen verdachte spullen gevonden.

De politie onderzoekt of de aangetroffen vuurwerkbom een verband heeft met de eerdere incidenten in december waarbij meerdere woningen in Almere te maken hadden met brandstichting door explosieven. Meerdere aanhoudingen sluit de politie dan ook niet uit.

Heeft u informatie?

De politie is nadrukkelijk op zoek naar informatie die helderheid kan verschaffen op de reeks van incidenten die in de maand december in Almere plaatsvonden. Iedereen die informatie heeft kan daarover contact zoeken met de politie. Dat kan op vele manieren, via 0900-8844 maar ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via Team Criminele Inlichtingen (TCI) Het nummer is 088-6617734.

[audio_player id=31007]

Geschreven door