Woningen ontruimd na aantreffen van explosief in Haven

Vrijdagmiddag omstreeks 14.40 uur zijn de hulpdiensten ingezet aan de Kornwierde

Bij een woning, waar al eerder een explosief is afgegaan, werd een glazen fles met daarin een zogeheten Cobra en een onbekende vloeistof aangetroffen.

Vanwege het mogelijke explosie gevaar werd direct de omgeving afgezet en meerdere woningen ontruimd. Na een controle door een explosieven verkenner van de politie werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plekke gevraagd. Deze zijn met een bompak naar de woning gegaan om verder onderzoek te verrichten bij het stuk vuurwerk.

Afgelopen nacht ging er bij de woning een explosief af waardoor alle ramen van de woning werden vernield. De politie heeft beide incidenten in onderzoek.

Foto AS Media

Opsporing verzocht

Op vrijdagmiddag vinden de bewoners een verdacht voorwerp bij hun woning. Direct werd een onderzoek ingesteld en de specialisten van Team Explosieven Verkenning (TEV) en Forensische Opsporing (FO) kwamen ter plaatse voor onderzoek. Hierop schakelde de politie de Explosieve Opruimingsdienst Dienst (EOD) in. De EOD heeft het verdachte voorwerp onderzocht en verwijderd. Hieruit bleek dat het voorwerp inderdaad explosief materiaal bevatte. Deze werd op een veilige locatie tot ontploffing gebracht. De woningen zijn rond 16:15 uur weer vrijgegeven. De politie heeft een onderzoek gestart naar de achtergrond van deze vondst.

In de nacht van donderdag op vrijdag 29 december werd rond 02.45 uur zwaar vuurwerk afgestoken bij de woning. Hierdoor werden de ramen van de woning vernield. Er raakte niemand gewond. De verdachte(n) zijn er vandoor gevlucht.

De recherche onderzoekt of er een verband is tussen beide incidenten.

Iets gezien?
De recherche doet onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heb jij in de nacht van donderdag op vrijdag iets verdachts gezien rondom de woning aan de Kornwierde? Of heb jij vrijdagmiddag rond 13.30 uur iets gezien? Heb jij camerabeelden? Deel jouw informatie door te bellen naar 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan via meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.

Geschreven door