Superzaterdag SP in Almeerse Bouwmeesterbuurt

De SP organiseert 14 januari in iedere provincie een Superzaterdag. Deze evenementen zijn onderdeel van de landelijke actie voor nationalisatie van de energiebedrijven. In Flevoland wordt actie gevoerd in de Almeerse Bouwmeesterbuurt.

SP-leden uit Flevoland gaan samen met partijprominent Ronald van Raak de Bouwmeesterbuurt in om met bewoners in gesprek te gaan. Onder het motto “Verlaag de kosten: Nationaliseer onze energie” voert de partij landelijk actie met een volkspetitie waarvoor inmiddels ruim 100.000 handtekeningen zijn opgehaald. Naast de petitie is er een landelijke meldlijn, waarop ervaringen met de verhoogde energierekening kunnen worden gedeeld. Uit een peiling blijkt dat 80 procent van de Nederlanders voorstander is om van de energievoorziening weer een basisvoorziening te maken zonder winstoogmerk.

De actie in de Bouwmeesterbuurt wordt om 11.00 uur door Ronald van Raak afgetrapt op het C. van Eesterenplein. Vandaar trekken de SP-ers de omliggende wijken in om deur aan deur in gesprek te gaan met bewoners. Mensen kunnen dan tevens de volkspetitie ondertekenen. De actie eindigt om 13.00 uur.

Geschreven door