SP Flevoland verkiezingscampagne brengt energie in Almere Haven

Zaterdag 4 maart, tien dagen voor de Provinciale Staten verkiezingen, vraagt SP Flevoland met een actie in De Gouwen aandacht voor een belangrijk speerpunt in haar campagne om bestaande woningen zo snel mogelijk energiezuinig en gezond te maken en de energierekening te verlagen.

De SP zet woningcorporaties herhaaldelijk aan tot actie om achterstallig onderhoud van huurwoningen aan te pakken. De Gouwen in Almere Haven is een wijk zoals vele andere. Onlangs overhandigde huurders uit De Gouwen tijdens een bewonersavond samen met SP Almere een breed gedragen petitie aan woningcorporatie Ymere, waarbij inspraak wordt gevraagd bij de komende woningrenovatie.

Lijsttrekker John Cocu: “Heel veel mensen in Flevoland wonen in koude, tochtige en ongezonde huurwoningen met slechte isolatie. Ze worden ziek en kunnen de hoge energierekeningen niet meer betalen. We moeten bestaande woningen zo snel mogelijk energiezuinig en gezond maken. Bovendien moeten we de energierekening verlagen door een eigen provinciaal energiebedrijf op te richten.”.

Op 11 februari voerde de SP landelijk actie om de energiebedrijven weer in publieke handen te brengen. Onder het motto “Flevoland wil zijn energie terug” was dat tevens de start voor de provinciale verkiezingscampagne. “FlevoEnergie” is de naam van het energiebedrijf waarmee de SP de zeggenschap over de provinciale energievoorziening wil terugpakken.

De actie start op zaterdag 4 maart om 13:00 uur met een bijeenkomst op het grasveld tegenover Tennis- en Padelvereniging De Gouwen, Bosgouw 1. Daar geeft lijsttrekker John Cocu uitleg over de speerpunten uit het verkiezingsprogramma. Vervolgens gaan SP’ers uit Flevoland van deur tot deur om het gesprek met bewoners uit De Gouwen aan te gaan.

Volgens een peiling van EenVandaag in samenwerking met onderzoeksbureau Ipsos staat de SP in Flevoland op winst.

Geschreven door