CDA en SP stellen vragen over weghalen kunstwerken Almere Haven

In het actualiteitenhalfuur aanstaande donderdag tijdens de Politieke Markt staan vragen op het programma van het CDA en de SP. De partijen zijn verbaasd over het weghalen van kunstwerken uit de kunstgracht in Almere haven.

De partijen betreuren dat een mooi lokaal initiatief waar juist lokale kunstenaars een plek hebben in de openbare ruimte in Almere verdwijnt.

Het centrum van Haven krijgt een facelift en daarbij worden ook de Kerkgracht en Marktgracht  onder handen genomen. In deze plannen is geen plaats voor de kunstwerken. De kunstenaars betreuren deze beslissing en hebben contact gezocht met politieke partijen.

Nienke Nieuwenhuizen van het CDA: “De kunstgracht is een mooi initiatief van lokale kunstenaars die een minimale investering vereist. Het lijkt erop dat de betrokkenheid en participatie van de betreffende kunstenaars niet goed is gegaan en het is onduidelijk waarom de kunst uit de gracht moet verdwijnen.” Het CDA en de SP vinden juist lokale initiatieven zeer waardevol. Lokale kunstenaars moeten een plek hebben in de openbare ruimte en willen weten waarom dit mooie initiatief zo moet verdwijnen en wat er dan voor in de plaats zou kunnen komen.

Geschreven door