In- en uitchecken met je betaalpas of creditcard in alle bussen van AllGo en R-net 

Reizen met de bussen van AllGo en R-net is nog makkelijker geworden. Reizigers in, van en naar Almere kunnen behalve met hun OV-chipkaart, vanaf vandaag ook in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard – ook op een mobiel.

Het betalen in het OV gaat de komende jaren veranderen. De OV-chipkaart krijgt een opvolger en er komen nieuwe betaalvormen bij. Reizigers bepalen straks zelf hoe ze betalen. Reizen met het openbaar vervoer wordt daardoor steeds slimmer, steeds makkelijker. Deze nieuwe betaalvormen worden door de gezamenlijke OV-bedrijven en Translink gefaseerd ingevoerd onder de overkoepelende naam OVpay. In- en uitchecken met een betaalpas of creditcard is een van die nieuwe betaalvormen. 

In het overgrote deel van Nederland is het al mogelijk om met de betaalpas te reizen. Zowel bij Keolis, maar ook bij NS, GVB en Connexxion Gooi- en Vechtstreek. Hierdoor kunnen reizigers ook reizen met OVpay als ze een overstap hebben buiten Almere. Eind maart is het in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard mogelijk in heel Nederland.

Makkelijk, maar wel even opletten!

Reizen met een betaalpas is heel eenvoudig: precies hetzelfde als met de OV-chipkaart. Het is belangrijk dat bij het in- en uitchecken dezelfde betaalpas of creditcard wordt gebruikt. Haal daarom de betaalpas, creditcard of OV-chipkaart uit de portemonnee of pasjeshouder, zodat de gewenste pas wordt gebruikt.

Let op! Uitstappen betekent uitchecken! Dat doe je met de dezelfde bankpas, creditcard of betaal-app op je mobiel waarmee je bent ingecheckt.

Hoe betaal je met OVpay?

Reizigers kunnen vanaf vandaag op alle buslijnen van AllGo en R-net in- en uitchecken met:

  • een contactloze betaalpas van ABN AMRO, ASN Bank, bunq, Knab ING, Rabobank, RegioBank, of SNS;
  • een contactloze creditcard van Mastercard of Visa (uitgegeven door ICS);
  • alle buitenlandse contactloze betaalpassen of creditcards van Maestro, VPAY, Mastercard en Visa;
  • een smartphone die voor contactloos betalen is gekoppeld aan één van de bovengenoemde betaalpassen en creditcards; 
  • en natuurlijk met de bestaande OV-chipkaart en barcode.

Reisoverzicht 

De prijs voor de reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement. De kosten van gemaakte reizen op een dag worden bij elkaar opgeteld en de volgende dag als één totaalbedrag afgeschreven; dat totaalbedrag is zichtbaar voor de reiziger op het betaaloverzicht van de betreffende bank of creditcardverstrekker. Reizigers vinden hun reisoverzicht terug door op ovpay.nl/reisoverzicht de code in te vullen die is vermeld in het betaaloverzicht met de omschrijving NLOV. In een later stadium wordt het ook mogelijk kortingsproducten te koppelen aan een betaalpas of creditcard. 

In- en uitchecken met je contactloze betaalpas of creditcard is onderdeel van het landelijke innovatieprogramma OVpay. Binnen dit programma werken OV-bedrijven, Translink, de OV-autoriteiten en banken samen. De nieuwe betaalvormen in het OV worden gefaseerd ingevoerd in de periode 2021-2024. Gebruiksgemak en betrouwbaarheid staan bij OVpay voorop. 

Meer informatie

Informatie voor reizigers over OVpay is te vinden op allgobus.nl/ovpay.

Informatie over de introductie van nieuwe betaalvormen in het OV is beschikbaar op ovpay.nl

Geschreven door