Landelijke staking streekvervoer; update vrijdag 24 februari

De vakbonden CNV en FNV hebben nieuwe landelijke acties aangekondigd in het streekvervoer. Op woensdag 22 en vrijdag 24 februari wordt er door een deel van het OV-personeel gestaakt. Dat geldt voor de vervoerders Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz, RET en Transdev. 

Vervoerders weten pas op de dag van de staking zelf wat de precieze gevolgen van de staking zijn. Dan is namelijk pas welke medewerkers deelnemen aan de staking en welke niet. Hou er rekening mee dat jouw trein of bus niet rijdt en plan jouw rit kort voor vertrek via de reisplanner. Op keolis.nl/staking wordt per regio en treintraject weergegeven wat de verwachte gevolgen van de staking zijn voor reizigers van allGo, Keolis Blauwnet, Syntus Utrecht en Twents.

Vanaf zaterdag 25 februari wordt er niet meer gestaakt en rijden de bussen en treinen weer volgens dienstregeling.

Bij de NS en in het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wordt niet gestaakt.

AllGo en R-net Almere

In verband met de staking rijden er tot 13.00 uur geen bussen van allGo en R-net Almere. Vanaf 13.00 rijden er weer bussen. We verwachten dat dan ongeveer de helft van de bussen rijdt volgens dienstregeling. 

Geschreven door