Passe-partout voor programma Kunst ‘en Route’

De Seizoensacademie in Almere Poort is eind januari gestart met een avontuurlijk programma: een bijzondere busreis met elke vrijdag een nieuw avontuur met werkbezoeken aan musea, ateliers van Flevolandse kunstenaars en land-art. Er zijn nog enkele passe-partout tickets verkrijgbaar voor de komende twee blokken.

Kunst ‘en Route’ is een uniek programma waarbij deelnemers op zoek gaan naar de uitersten in de kunstwereld. Elke vrijdag vertrekt de gouden bus van de Seizoensacademie vanaf station Almere Poort naar een andere bestemming. Wekelijks kunnen er 24 deelnemers mee die zich willen verdiepen en verrijken op het gebied van de kunsten.

De afgelopen periode ging de bus van Kunst ‘en Route’ tijdens blok 1 en 2 naar Museum Voorlinden in Wassenaar en op werkbezoek met gastdocenten Ninette Koning, Rob van den Broek en Ingrid Slaa. De kunstenaars vertellen over hun eigen invalshoeken en kijk op kunst en bepalen zelf welke plekken de bus aandoet. Er is bewust voor gekozen de groep deelnemers te houden, zodat de bus als atelier gebruikt kan worden tijdens besprekingen en opdrachten.

De komende weken staan er nog twee blokken op het programma. In blok 3 met als thema DROOM-HUIS neemt architect Gert-Jan de Jong je op 24 februari mee naar zijn ontwerpstudio Arc2 en enkele bijzondere droomhuizen in Oosterwold die door hem zijn ontworpen. Vrijdag 3 maart vertelt kunstambassadeur Wim van Leeuwen alles over het landschapskunstwerk de Groene Kathedraal. Na een lunch bij het theehuis Uniek Leven duiken we ’s middags in de miniatuur droomwereld van de nieuwe tentoonstelling Housewarming van Museum M in Almere.

In blok 4 INSIDE-OUTSIDE ontdek je op vrijdag 10 maart de kunst van het luisteren bij Klankatelier van Marzièh  Reyhani, vanuit de Lichtenberger methode, stilte en klank.
Op vrijdag 17 maart gaat de bus voor de laatste tocht naar de tentoonstelling ‘Het veranderlijk Landschap’ in museum de Fundatie, waarbij kunstenaar Sonja Rosing centraal staat en je in de bus leert om luchten te schilderen in aquareltechniek.

Kunst ‘en Route’ is mede mogelijk gemaakt dankzij steun van het Lang Leve Kunst Fonds.
Mail voor meer informatie en om je aan te melden naar seizoensacademie@gmail.com.

 Foto: De bus van Kunst ‘en Route’ dient ook als atelier – Foto: Studio Breedveld

Donderdag 16-02-2023 omstreeks 21.15 uur zal door de organisatie uitleg worden gegeven over het programma. De uitzending is gedurende vier weken terug te beluisteren via radio gemist, ga naar Almere Informatief

Geschreven door