Thuis plastic scheiden snel voorbij

Almeerders kunnen waarschijnlijk al dit jaar afscheid nemen van de kliko voor plastic en drankpakken. Drie bedrijven zeggen in staat te zijn de nascheiding uit restafval te verzorgen.

Deskundigen die door de gemeente geraadpleegd zijn, verwachten dat het resultaat van nascheiding een resultaat oplevert dat niet slechter is dan de afvalscheiding die inwoners nu zelf doen. De kosten vallen iets mee. De raming van 14 euro per huishouden per jaar valt drie euro lager uit.

Ruim een jaar geleden besloot de gemeenteraad plastic, metalen verpakkingen en drinkpakken niet meer aan huis te scheiden. Voortaan moest dat gedaan worden bij de afvalverwerkers. De raad verwachtte daarvan meer gemak voor de inwoners.

Burgers in Filmwijk en Sieradenbuurt pleitten eerder voor deze aanpak. Zij gebruikten dit systeem op proef en waren enthousiast. Ook werd voordeel voor de bewoners verwacht.

Geschreven door