‘Veel Almeerse jeugd in georganiseerde misdaad’

De politie heeft grote zorgen over de georganiseerde criminaliteit die Almere als visvijver voor nieuwe aanwas ziet. In december had de stad te maken met een golf van aanslagen op woningen.

Dat zegt Ben Nassir Bouayad, commissaris van politie in Flevoland in De Telegraaf.

Volgens Bouayad is een groot deel te linken aan de georganiseerde misdaad en de handel in drugs. ,,Veel van de adressen waar aanslagen zijn gepleegd waren van subjecten die in de drugscriminaliteit actief zijn of als drugsuithaler in de havens van Rotterdam en Antwerpen.”

,,Wij zien ontwikkelingen die zorgwekkend zijn. Jongeren klimmen snel op in het criminele milieu en dat gaat gepaard met geweld. Het is niet anders dan in andere grote steden als Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Maar we hebben hier het geld, de middelen en capaciteit van vroeger, terwijl het een andere tijd is dan 23 jaar geleden. We lopen niet meer in de pas met de snelle groei die de stad maakt”, zegt het politiehoofd.

Vorige week wist de politie in Haven een aanslag op een woning aan de Binnenhof te voorkomen. Met een zelfgemaakt explosief met de kracht van een handgranaat ging een 14-jarige jongen naar de woning. Hij was van plan een aanslag te plegen op het huis waar een 13-jarige jongen woont. Reden was een vete van de twee via drillrapmuziek.

Geschreven door