Bouwplan voor Lidl Kruidenwijk toegelicht

Bewoners van Kruidenwijk en Staatsliedenwijk in Stad kunnen zich woensdagavond laten informeren over de nieuwbouw voor supermarkt Lidl aan de Wisselweg.

Ter vervanging van de winkel aan het Saffraanplein betrekt Lidl nieuwbouw op een braakliggend terrein. Boven de winkel komen 75 woningen. Ernaast verrijst nog een bouwblok met zestig woningen.

De nieuwe Lidl wordt groter dan de huidige en is beter bereikbaar. Voor de bewoners van het complex komt onder de winkel een parkeergarage.

De plannen zijn nog niet definitief, maar wel zover gevorderd dat de omwonenden op de hoogte kunnen worden gebracht. Het is nog nodig de bestemming van het bouwterrein aan te passen.

De projectontwikkelaar van Lidl en de gemeente beleggen op woensdag 8 maart een informatieavond in de sporthal van Pellikaan aan de Koninginneweg. Geïnteresseerden zijn welkom tussen 19 en 20.30 uur. Bij die gelegenheid wordt onder meer uitgelegd hoe de parkeersituatie wordt en hoe de bevoorrading van de supermarkt geregeld wordt. (foto: Erik Roos)

Geschreven door