Ontwerp bestemmingsplan Wisselweg-Oreganoweg en Saffraanplein 29

De gemeente heeft een ontwerpbestemmingsplan opgesteld voor het gebied Wisselweg-Oreganoweg en Saffraanplein 29. Op de locatie Wisselweg-Oreganoweg wordt de vestiging van een supermarkt en de bouw van twee appartementengebouwen met ongeveer 145 woningen mogelijk gemaakt. De Lidl aan het Saffraanplein zal verplaatsen naar deze locatie.

Waarom een nieuw bestemmingsplan?

Voor de locatie Saffraanplein zorgt het ontwerpbestemmingsplan ervoor dat op die locatie niet opnieuw een supermarkt kan vestigen. Dit is nodig om de verplaatsing van de Lidl mogelijk te maken. Lidl maakt voor de ruimte aan het Saffraanplein een transformatieplan. Daarover zijn in oktober 2021 ideeën uitgewisseld tussen Lidl, omwonenden en de gemeente.

Het ontwerpbestemmingsplan tot uiterlijk 31 januari 2024 is er de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen.

Informatiebijeenkomst

Op dinsdag 9 januari 2024 is er een inloopavond om vragen over het bestemmingsplan en de procedure te stellen. Lidl is ook vertegenwoordigd. Van 19.00 tot 21.00 uur kun je vrij inlopen. De locatie is Club Pellikaan, Koninginneweg 1, 1312 AW.

Geschreven door