Burgemeester is al verhuisd naar Almere

De nieuwe burgemeester Hein van der Loo is woensdag direct naar zijn nieuwe huis in Almere vertrokken. Hij kwam met vrouw en vier kinderen voor zijn beëdiging naar Almere en bleef hier meteen slapen.

“Mijn nieuwe huis is ingericht. Ik ga niet meer terug naar Zwijndrecht”, zei Van der Loo in gesprek met Omroep Almere.

Hij ging in het interview uitgebreid in op zijn keus niet meer lid te zijn van een politieke partij. “Het geeft voor mij het gevoel écht politiek neutraal, onafhankelijk te zijn, zodat elke politicus en elke raadsfractie even belangrijk is.”

De nieuwe burgemeester vindt het geen bezwaar dat hij daardoor geen ‘vast adres’ in Den Haag heeft. “Of er deuren open gaan moet niets te maken hebben met partijpolitiek. Het is in het belang van Almere wat we in Den Haag naar voren brengen. Dat doe ik bij alle deuren en niet bij een paar”, aldus de oud-CDA’er.

In het gesprek met de vertrouwenscommissie die de raad adviseerde over de benoeming is uiteraard over de partijloosheid gesproken. “Ik heb gezegd dat het niet betekent dat deze burgemeester geen mening heeft. Ik ben partijpolitiek neutraal, maar wel degelijk met een mening.”

Dat hij voorzitter is van een raad vol partijpolitici vindt Van der Loo geen probleem: “Ik gun ze dat ze met politiek bezig zijn. Moeten ze vooral doen. Onze democratie vraagt daar ook om. In mijn rol vind ik het prachtig om politiek neutraal te zijn.” (Foto: Feenstra)

Geschreven door