Van der Loo: burgemeester zijn ‘roeping’

“Het zal me zwaar vallen Zwijndrecht te verlaten, maar ik ben echt heel erg vereerd”, dat zegt de voorgedragen burgemeester van Almere, Hein van der Loo.

“Waarom naar Almere? Almere is een grote stad, uniek, er is daar heel veel te doen. Dat is in de Drechtsteden ook het geval, maar in Almere is het allemaal een stukje groter en ingewikkelder. Wat mij betreft een volgende stap in mijn roeping om burgemeester te zijn,” zegt Van der Loo.

Hij zegt heel erg enthousiast te zijn. Dinsdagavond koos de gemeenteraad hem uit twee kandidaten. Van der Loo maakt in Zwijndrecht zijn ambtstermijn niet af.

Van der Loo studeerde bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na een stage bij het American Enterprise Institute in Washington DC studeerde hij af in publiek-private samenwerking en politiek-bestuurlijk management.

Hij was ruim twintig jaar werkzaam bij achtereenvolgens Rabobank en ABN Amro. Hij bekleedde diverse leidinggevende functies, onder meer als directeur bedrijven in Rotterdam, directeur instituten en charitas in Nederland en ‘chief transformation officer’ voor ‘private banking’ in Europa en Azië. Daarna koos hij ervoor zelfstandig adviseur te worden.

Geschreven door