Café Men at Work in Almere mag per direct weer open

De rechtbank in Utrecht heeft besloten dat café Men at Work op de Grote Markt weer open mag. De eigenaar van het café had een zaak aangespannen tegen de gemeente nadat de horecagelegenheid op 24 februari door de burgemeester gesloten werd. 

De rechter heeft geoordeeld dat er nu, twee weken na de sluiting, geen reden meer is om de sluiting nog langer voort te zetten.

Dronken minderjarigen

Het café werd gesloten naar aanleiding van meerdere incidenten die de afgelopen periode hebben plaatsgevonden. Al in januari was sluiting van de zaak door de burgemeester overwogen, maar afspraken omtrent een veiligheidsplan hebben die overweging destijds van tafel geveegd. Twee dronken minderjarige meisjes die in februari door de politie op de Grote Markt zijn aangetroffen die verklaarden dat ze bij Men at Work waren geweest hebben de doorslag gegeven voor de sluiting. Mede doordat er na het incident met de meisjes bij een controle door handhaving geen leidinggevenden aangetroffen werden in het café.

Verklaring ingetrokken

Voor de rest van het artikel kijk bij Almere DEZE WEEK, klik hier

Geschreven door