Elke dag is een stranddag! Tweede paasdag Paasspeurtocht Almeerderstrand

Ook dit jaar is Stad & Natuur weer op het Almeerderstrand te vinden! Van het voorjaar tot de winter, bij goed weer en bij slecht weer, want elke dag is een stranddag!

Kom je ook zandkastelen bouwen, moddertaarten bakken, kunst maken en ontdekken wat je allemaal op het strand kunt vinden? We starten op maandag 10 april, 2e Paasdag, met een Paaseierenspeurtocht.

Van proefjes tot excursies!

Vanaf maandag 10 april, 2e Paasdag, ben je weer welkom op het Almeerstrand tussen 13.00 en 16.00 uur. Uiteraard gaan we op die dag paaseieren zoeken met een speurtocht. Want de paashaas voelt zich niet lekker en kan daarom geen paaseieren rondbrengen. Maar de kinderen uit Almere kunnen hem helpen door spullen te verzamelen op het strand en op ziekenbezoek te gaan bij de paashaas. Alle deelnemende kinderen krijgen als beloning een paasei en iets lekkers bij Poortdok. De speurtocht is gratis en geschikt voor alle leeftijden, dus ook leuk om met de familie te doen.

Het strand op met je klas!

Ook scholen van het basis- en voortgezet onderwijs kunnen met de klas naar het strand. Stad & Natuur heeft daarvoor verschillende programma’s die te maken hebben met de beleving van het water. Sporen zoeken, dijken bouwen, het is allemaal mogelijk. Kijk op www.stadennatuur.nl/inschrijven of mail educatie@stadennatuur.nl.

Waar vind je ons?

Stad & Natuur is op de dagen van de activiteiten op het strand te vinden met een eigen vrolijke blauwe ‘strandtent’, naast StrandLAB en Strandrestaurant Poortdok. Het adres is Ijmeerdijk 1B, 1309 BA Almere. Tot de zomer vinden werkzaamheden plaats aan de Ijmeerdijk, maar de activiteiten blijven bereikbaar.

Meer info:

Dit jaar staan er ruim 20 gratis activiteiten op het programma. Van jutten tot waterproefjes en van excursies tot workshops. De komende tijd vullen we onze website met activiteiten, dus neem vooral een kijkje op de agenda.
www.stadennatuur.nl/almeerderstrand

Geschreven door