‘Financiën ziekenhuis geen acute zorg’

Op vragen van de PvdA in de Tweede Kamer heeft minister Kuipers van Volksgezondheid geantwoord dat er geen reden tot zorg is over de financiële problemen van het Flevoziekenhuis.

“Op dit moment zie ik geen reden tot ongerustheid” antwoordt Kuipers. De Nederlandse Zorgautoriteit ziet geen risico’s voor de continuïteit van zorg op korte termijn, schrijft hij. Hij zegt dat het Flevoziekenhuis onderzoekt welke maatregelen nodig zijn voor het verbeteren van resultaten in de toekomst.

Uit vragen van het Kamerlid bleek zijn bezorgdheid over de verschraling van de zorg in Flevoland bij een snel groeiende bevolking. Zo verloor Lelystad al een spoedpost en een poli voor verloskunde. Daarnaast voldoen de aanrijtijden voor sommige dorpen in de provincie niet of krap aan de eis.

Eind januari maakte het Almeerse ziekenhuis aan het personeel bekend dat de financiën er slecht voor staan. Vorig jaar zijn de personeelskosten tegengevallen en werden productie-eisen niet gehaald.

Geschreven door