Provincie schiet Rijk te hulp voor bredere A6

Door personeelsgebrek bij het Ministerie van Infra-structuur en Waterstaat is verbreding van de A6 tussen Almere en Lelystad langdurig uitgesteld. De provincie Flevoland heeft het Rijk ambtelijke steun aangeboden om het project te versnellen.

Voor de verbreding voorbij Almere Oostvaarders is al geld beschikbaar, maar het ministerie zit krap in de mensen. Bij de Provincie Flevoland levert dat veel ergernis op. Gedeputeerde De Reus heeft nu gezegd dat Flevoland het rekenwerk zal uitvoeren, meldt dagblad De Stentor.

Van de verbreding is ook woningbouw in Lelystad afhankelijk. ,,Wij willen door. Er moet gebouwd worden in Lelystad’’, heeft De Reus gezegd.

Hij vindt het belangrijk dat de bereikbaarheid op orde is als er meer woningen bijkomen.

Geschreven door