Van der Loo van start als burgemeester

In de raadzaal van Almere is woensdagavond de zevende burgemeester van de gemeente geïnstalleerd. Hein van der Loo legde de eed af ten overstaan van de Commissaris van de Koning, Leen Verbeek.

Tijdens een bijzondere raadsvergadering sprak niet alleen de nieuwe burgemeester, maar ook de waarnemend voorzitter van de vertrouwenscommissie, de vice-voorzitter van de raad en wethouder Lindenbergh die optrad als loco-burgemeester.

Martine van Bemmel benadrukte dat Van der Loo “oog heeft voor alle inwoners en zichtbaar en benaderbaar is”. Ze adviseerde hem zoveel mogelijk naar buiten te gaan “want Almere maken we niet in het stadhuis, maar vooral buiten.”

Ze memoreerde dat veiligheid een “grote prioriteit” is en dat Almere kampt met een beperkte capaciteit op het gebied van veiligheid en handhaving. De bezetting van de politie is in Flevoland nog op het niveau dat dertien jaar geleden werd afgesproken, terwijl Almere wel flink groeide.

Van der Loo werd geïnstalleerd in aanwezigheid van zijn vrouw, kinderen, ouders en schoonouders. Ook was er een delegatie uit zijn oude standplaats, Zwijndrecht. Het AJSO speelde ter ere van hem het nummer “It takes two to tango”, dat symbool staat voor de samenwerking van burgemeester en gemeenteraad.

Na afloop van de plechtigheid was er een informele bijeenkomst voor uitgenodigde Almeerders.

Interview met onze nieuwe burgemeester van der Loo

Geschreven door