Commissaris Verbeek ontvangt winnaar IVIO-Andries Greinerprijs

Otto van Rijswijk, winnaar van de IVIO-Andries Greinerprijs 2021, is afgelopen woensdag door Commissaris van de Koning Leen Verbeek ontvangen.

Aanleiding was vooral de aard van het door Otto ingezonden verhaal dat hij schreef naar aanleiding van het thema “Echt wel”, dat de jury had uitgekozen. Het handelt over een lockdown in 2030, waarbij het Flevolandse provinciehuis als internationaal crisiscentrum functioneert. Daar begint ook het verhaal met een persconferentie, waar wordt bekendgemaakt dat er brokstukken van een Russische drone zijn gevonden. In de brokstukken zou polonium zijn aangetroffen. De jury was onder de indruk van het verhaal door de link met de actualiteit en de to the point schrijfstijl. Leen Verbeek sloot zich bij die conclusie aan en spoorde Otto aan vooral door te gaan met schrijven. Otto vertelde al een en ander “op stapel te hebben staan”.

De Andries Greinerprijs werd voor de 13e keer uitgereikt en is in 2003 ingesteld bij het afscheid van de naamdrager als directeur van IVIO.

De prijs wordt in 2023 opnieuw uitgereikt. Het thema is “Onverwacht”. Flevolandse schijftalenten kunnen alvast warm lopen.

Nadere gegevens worden bekendgemaakt op www.ivio-andriesgreinerprijs.nl.

Foto Van links naar rechts CdK Leen Verbeek, Andries Greiner en winnaar Otto van Rijswijk.

Geschreven door