Weekendafsluiting A27 Almere richting Utrecht van Almere Haven tot Eemnes

Rijkswaterstaat voert van vrijdag 10 tot maandag 13 maart diverse onderhoudswerkzaamheden uit aan de A27 van Almere Haven (36) tot Eemnes (34). Er worden dode en zieke bomen verwijderd. Deze werkzaamheden combineren ze met overige onderhoudswerkzaamheden zoals het schoonmaken van de vluchtstrook, herstellen van schades en opruimen van zwerfvuil.

Van vrijdag 10 maart 21.00 uur tot maandag 13 maart 05.00 uur is de A27 Almere richting Utrecht van Almere Haven (36) tot Eemnes (34) volledig afgesloten voor het verkeer. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en extra reistijd van 20 minuten.

Werkzaamheden en afsluitingen op de A27 Almere richting Utrecht:

  • A27 tussen afrit Almere Haven (36) en oprit Eemnes (34) afgesloten
  • Oprit Almere Haven (36) afgesloten (oprit is vanaf 20.00 uur dicht)
  • Af- en oprit Huizen (35) afgesloten (oprit is vanaf 20.00 uur dicht)
  • Afrit Eemnes (34) afgesloten 
  • Verzorgingsplaats ’t Veentje afgesloten

Verkeer wordt vanaf knooppunt Almere en bij A27 afrit Almere Haven (36) omgeleid via de A6 richting Amsterdam om bij knooppunt Muiderberg de A1 richting Hilversum op te gaan. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot 20 minuten. Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan.

Groenonderhoud

De werkzaamheden zijn onderdeel van groenonderhoud langs de A1, A2, A12, A27 en A28 ter hoogte van gemeenten Blaricum, Eemnes, Amersfoort, Woerden, Utrecht, Nieuwegein en Vijfheerenlanden. De bomen verkeren in dusdanig slechte conditie dat ze een gevaar kunnen vormen voor de verkeersveiligheid. Het gaat hierbij voornamelijk om essen die zijn aangetast door de essentaksterfte. Ze bevatten veel dood hout wat het risico op omvallen en afgebroken takken op de snelwegen verhoogt.

Herbeplanting

Binnen uiterlijk 3 jaar na het verwijderen van de bomen worden nieuwe bomen gepland. Er worden verschillende soorten nieuwe bomen geplant om zo de kans op mogelijke ziektes te verminderen. Herbeplanting vindt op dezelfde locatie plaats waar de bomen zijn verwijderd. Lukt dat niet, dan wordt naar alternatieve locatie in de nabije omgeving gezocht.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de pagina geplande werkzaamheden of bel met het informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002.

Geschreven door