Zaterdagclubs gaan weer vol voor een goed resultaat

Komend weekend staan er weer aardige wedstrijden gepland voor de voetbalamateurs. De competitie draait weer op volle toeren en kan men weer zorgen dat de punten binnen gehaald worden.

Voor ASC Waterwijk wordt het een spannend duel in de 2e klasse B want men moet naar Victoria dat met Waterwijk naar de 2e periode lonkt. In een rechtstreeks duel kan men afstand van elkaar nemen. Of Waterwijk in staat is om dit duel winnend af te sluiten zal later blijken.

In diezelfde klasse moet SC Buitenboys de strijd aanbinden bij FC Breukelen. De ploeg van Mark Steur draait momenteel niet geweldig en zal veel belang hebben bij drie punten. Breukelen is ook nog in de crace voor de 2e periode dus ook dit zal voor de Almeerders niet makkelijk worden.

In de derde klasse C krijgt FC Almere bezoek van sv Zeist, de ploeg waar men in de uitwedstrijd met 4-0 van verloor. Voor Almere zaak om tot winst te komen en dan kan men voorbij deze tegenstander gaan op de ranglijst. Het vertrouwen is er bij de Havenaren maar de jonge ploeg van Sandor Augustijn moet het fysiek nog wel eens afleggen bij hun tegenstanders en zal men daar goed op in moeten stellen.

In de 4e klasse D heeft Forza Almere het al een tijdje moeilijk in deze klasse, het is al weer een poos geleden dat men drie punten behaalde en is nu een serieuze degradatie kandidaat. Hopelijk krijgt trainer Martijn Sluik en assistent Wim Vinck de ploeg weer snel op de rails. Zaterdag ontvangt men sv Nederhorst en zullen de punten in Almere moeten blijven.

Bij het vrouwenvoetbal krijgt Waterwijk te maken met Batavia ‘90 en doen de Almeerse vrouwen volop mee voor de prijzen. SC Buitenboys ontvangt dan ‘t Gooi en heeft de punten hard nodig.

Geschreven door