31 jarige Marco Dekker uit Almere team brons op World Challenger

ZAGREB – Daniel Perez is tweede geworden tijdens de World Boccia Challenger in Zagreb. In de Kroatische hoofdstad hoefde de 41-jarige bocciaspeler uit Enschede alleen de Brit David Smit voor zich te dulden. Na een gelijk opgaand duel maakte de regerend paralympisch kampioen in het laatste end het verschil.

Perez kon in de eerste drie ends van de finale mee in het niveau van Smith. Met nog één end te gaan stond de Brit met 2-1 voor. In de beslissende fase nam de Nederlander de nodige risico’s om Smith te verslaan, maar dat had niet het gewenste resultaat. Smith pakte daardoor nog vijf punten en won de herhaling van de paralympische finale van Rio 2016 met duidelijke cijfers: 7-1.

Teambrons

In het teamtoernooi is Perez ook succesvol. Samen met de 23-jarige Chantal van Engelen uit Hilversum en 31-jarige Marco Dekker uit Almere won hij brons. In de halve finale was de latere winnaar Portugal na een spannend duel te sterk (3-6). In de strijd om het brons was Nederland duidelijk een maatje te groot voor Israël (11-3).

Over boccia

Boccia (spreek uit als ‘botsja’) is een paralympische miksport die lijkt op pétanque en bowls. Het wordt gespeeld met zachte ballen. Doel van het spel is om je eigen rode of blauwe ballen dichter bij de witte doelbal (jack) te krijgen dan je tegenstander. De sport wordt met name gespeeld door mensen met een zwaardere motorische handicap.

EK in Rotterdam

Voor de Nederlandse bocciaspelers zijn de Europese kampioenschappen, in augustus in Rotterdam, dit jaar het belangrijkste toernooi.

Foto Ilse Schaffers

(Daniel Perez Photo by Ilse Schaffers)TOKYO

Geschreven door