De opening van Walibi Speed Zone – Off Road

Het nieuwe themagebied in de speedzone van Walibi heet Off Road. Het richt zich op families met kinderen middenin het gebied van de achtbaan Goliath.

Een uitbreiding dus, want de andere attracties zijn vooral gericht op “thrillseekers”. Waar voorheen de kartbaan was, zijn nu twee nieuwe kinderattracties gebouwd die vandaag feestelijk werden geopend door Walibi, de parkmascotte en presentator Kyran. Aan alles is gedacht: exclusieve badges voor de VIP-gasten, snacks en drankjes in het thema “off road” en een enthousiast animatieteam dat iedereen bezig houdt ondanks de regen.

speedzone-8

De kinderattracties zijn het effect van de nieuwe focus die de Walibiparken in België en Nederland hebben gekozen in 2021. Er wordt meer gericht op gezinnen met kinderen tussen 5 en 8 jaar. Zo zijn er de luchtfietsen waarop je met het hele gezin door heel hard trappen maximaal 2 meter hoog kunt komen. Hoewel de zadels verstelbaar zijn, geldt voor deze attractie wel een minimale kinderlengte van 1.20 m.

speedzone-1

Als kroonstuk van dit gebied een single rail coaster waarvan het station een Quad garage is en het voorste treintje dus ook de vorm van een quad heeft. Geheel in Walibi traditie met nummer 71, verwijzend naar het jaar waarin de Flevohof haar deuren ooit opende.

speedzone2

De Speedzone Off Road is gebouwd door Rockey Mountain Constructions, die ook de Untamed heeft gebouwd. Deze kindercoaster gaat slechts 11,8 meter hoog en draait 2 helixes. Je gaat dus niet over de kop, het is voor de kleintjes. De tweede helix is 540 graden in de laatste bocht en spannender dan dat wordt het niet. Wel mag je twee rondjes mee per rit.

speedzone3
speedzone-11

Geschreven door