LHBTI gemeenschap uit Almere aan het woord in documentaire `Ally onder de Regenboog`

Op zaterdag 8 april zendt Omroep Flevoland tv-première ‘Ally onder de Regenboog’ uit. In deze documentaire staat centraal hoe LHBTI’ers in Almere hun leefomgeving ervaren, maar ook wat andere inwoners uit de regenboogstad van het LHBTI-beleid vinden.

Regisseur Claire Slingerland onderzoekt ook of het beleid verschillend wordt ervaren door jongeren en ouderen. In de documentaire gaan Almeerders uit beide leeftijdscategorieën openhartig met elkaar in gesprek en dat levert verrassende inzichten op. Daarnaast geeft de documentaire een stem aan de LHBTI-gemeenschap in Almere en laat het zien wat zij nodig hebben om zich veilig en geaccepteerd te voelen in hun eigen stad.

Almere is sinds 2019 aangesloten bij de ‘Regenboogagenda ’om sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie voor de regenbooggemeenschap uit Almere te verbeteren. In de documentaire krijgt men antwoord of de LHBTI-gemeenschap dit ook daadwerkelijk zo ervaart. Is de stad sindsdien fijner voor hen geworden en met wat ervaren zij (nog) moeite in Almere?

‘Ally onder de Regenboog’ is zaterdag 8 april de hele dag te zien bij Omroep Flevoland via tv op KPN 505 en Ziggo 706 en op maandag 10 april is de herhaling.

Geschreven door