Nieuwe editie omloop Flevoland op zondag 11 juni

Onder auspiciën van de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) organiseert TC Flevoland de Omloop Flevoland.

De Omloop Flevoland is niet alleen het oudste toerfietsevenement van de provincie Flevoland, maar ook één van de best georganiseerde toerfietsevenementen in Nederland. Er worden op 11 juni zo’n 500 fietsers aan de start verwacht.

Verrassend, Veelzijdig, Verzorgd

Met een groot aantal, stuk voor stuk afwisselende routes op de bodem van de voormalige Zuiderzee worden de deelnemers verrast door de nieuwe natuur van onder meer de Oostvaardersplassen, De Grote Trap en het Horsterwold. De Omloop Flevoland laat de veelzijdigheid van de provincie Flevoland zien. Het is vooral dit aspect dat de deelnemers ieder jaar weer aanspreekt. Organisator Wil Dennissen kan dit beamen:. “Als ik na afloop met de deelnemers een praatje maak, dan krijg ik vaak te horen dat ze niet wisten dat het hier zo groen was.” Andere terugkerende aspecten zijn de rust en de ruimte die de deelnemers ervaren en de complimenten voor de uitstekende organisatie van het evenement. Dit laatste wordt ook bevestigd door de NTFU, die ook dit jaar het kwaliteitskeurmerk Extra Goed Geregeld aan de fietstocht heeft toegekend. Wil Dennissen kan zich wel vinden in deze waardering: “Het doel is en blijft om de deelnemers op zondag 11 juni een fantastische fietsdag te bezorgen.”

Afstanden

Deelnemers aan de Omloop Flevoland kunnen een keuze maken uit verschillende afstanden. Vanaf Sportpark Schouw, kan er 25, 65, 95, 125, 150 of 175 kilometer worden afgelegd. Het merendeel van de routes voert de fietsers door Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. De deelnemers aan de 150 kilometer leggen een deel van hun kilometers ook in de Noordoostpolder af.

Er staat ook een Strade Bianche op het programma. Deelnemers aan de Strade Bianche kunnen een keuze maken uit twee routes over grotendeels onverharde paden: 50 kilometer of 75 kilometer.

Kortom, iedereen die niet alleen ‘lekker wil doortrappen’, maar ook een fantastische fietsdag wil beleven is van harte welkom.

Zie voor meer informatie en inschrijving:

www.omloop-flevoland.nl
www.facebook.com/omloopflevoland

Geschreven door