Nieuwe voorstelling Corrosia Theater

Op 29 en 30 april staat Corrosia Theater, Expo & Film in het teken van de poëzie. Dan ontvangen ze het jonge theatergezelschap De Poezieboys.

Met Yy of ‘Eer de nagedachtenis aan de slag bij Thermopylae’  brengen de Poezieboys een ode aan het leven en werk van cultheld Daniil Charms, Ruslands grootste absurdistische schrijver en dichter. Charms stierf jong, hij werd maar 37, en verwierf zijn grootste bekendheid pas na de glasnost-politiek van Gorbatsjov. Inmiddels zijn er talloze films gewijd aan zijn werk en nu dus ook een Nederlands theaterstuk!

Poëzieavond in theater

Wat kun je verwachten van deze poëzieavond in theater? We kunnen beter aangeven wat je niet kunt verwachten: tijdens deze avond heeft kunst geen nut, speelt het gezelschap niet efficiënt en willen ze niet presteren. Ook moet je vergeten wat je in alle andere theaters gewend bent te zien en te doen. Wel kun je een potje badminton verwachten en een stukje publieksparticipatie. Als je daaraan mee wilt doen.

De wereld heeft meer poëzie nodig

De Poezieboys vinden dat de wereld meer poëzie kan gebruiken en pleiten daarom voor uitverkochte zalen voor de dichtkunst. Wordt dat zwaar? Absoluut niet! Alle serieuze theaterconventies zijn bij de Poezieboys lachwekkend en hun voorstellingen kenmerken zich door speelsheid en absurditeit.

Kaarten kopen

Parkeren in Almere Haven is gratis en kaarten voor de voorstelling koop je makkelijk via www.corrosia.nl. Ook kun je vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling aan de kassa van het theater terecht.

Geschreven door