Stichting Delen en Meer zoekt vrijwilligers

De stichting is verhuisd naar: Noordeindepad 18 en 2 in Buiten. En de hele locatie moet verbouwd worden. Daarbij zoekt de organisatie hulp. Heb je tijd, ben je handig misschien iets voor je om hen te helpen er voor anderen te zijn.

Delen en Meer is een organisatie die mensen bij elkaar wil brengen. Dat doen ze door allerlei activiteiten te organiseren, sommige zijn structureel zoals onze Haak en Breierij maar ook door het geven van cursussen en workshop.

De deur staat altijd open voor een praatje en een kopje koffie of thee. Als je bij ons binnenstapt zal er altijd een gastvrouw aanwezig zijn die je welkom heet en je vragen kan beantwoorden. Daarnaast houden we ons bezig met duurzaamheid en het tegengaan van verspilling.  Bij onze activiteiten maken we gebruik van spullen die wij gedoneerd hebben gekregen. Al deze voorwerpen krijgen via ons een nieuwe bestemming.

Veel van de materialen gebruiken we zelf bij onze workshops en cursussen, delen we met andere organisaties in Almere die soortgelijke initiatieven ontplooien. Wat uiteindelijk niet gebruikt wordt verkopen we in ons winkeltje tegen hele lage prijzen. Deze bron van inkomsten hebben wij nodig om onze activiteiten laagdrempelig en betaalbaar te houden en omdat ook bij ons de rekeningen moeten worden betaald. Op dit moment staan al deze activiteiten op een laag pitje want , na vele jaren rondzwerven in winkelcentrum Almere Buiten, hebben we eindelijk een eigen (dubbel)pand kunnen huren in dit winkelcentrum. In een deel van het pand zal een buurtkamer met, voor en door de buurt, komen. Het andere deel zullen we gebruiken voor onze creatieve activiteiten.

Koningsnacht en Koningsdag zullen we, voor ons pand, op de vrijmarkt staan om de spullen die we momenteel niet zelf kunnen gebruiken te verkopen.

Het hele pand zijn we nu aan het verbouwen. Omdat onze middelen beperkt zijn zal het meeste werk gedaan moeten worden door vrijwilligers en bedrijven die voor een vriendschapsprijs werkzaamheden willen uitvoeren of ons materialen willen schenken. Tot nu hebben een aantal vrijwilligers al het sloopwerk verricht was nodig was om weer te gaan opbouwen. En nu? Nu hebben we handen nodig die ons op vrijwillige basis willen helpen met die opbouw. Wie kan er een muurtje bouwen en een deur plaatsen. Is er een loodgieter die ons wil helpen en wie is goed in tegelzetten? We hebben een keuken maar wie kan die plaatsen? Is er ergens een elektricien die onze installatie en verlichting wil doen en we hebben iemand nodig die wil zorgen voor de aanleg van data. Maar we hebben ook mensen nodig die wanden willen schilderen en andere voorkomende klussen willen doen. En als laatste en zeker niet het minste we zoeken sponsors. Sponsors die ons verf, vloerlak een inductieplaat, sanitair etc. etc. willen schenken of tegen een vriendenprijs aanbieden.

Contact via ons email: delenenmeer@gmail.com (maar openbaar) of bellen 0637168504, Toos Kloppenburg (niet openbaar vermelden)

Geschreven door