Belastingdienstbus bezoekt Almere

Voor iedereen die wel wat extra hulp kan gebruiken bij de belastingaangifte, rijdt de Belastingdienstbus deze weken door Nederland. Ook bij een stop in Almere zijn veel mensen op weg geholpen met hun aangifte. Sommige algemene vragen konden direct beantwoord worden. Voor meer inhoudelijke vragen verwezen medewerkers van de Belastingdienst mensen naar het juiste ‘hulploket’.

“Mensen komen met heel uiteenlopende vragen”, vertelt Allaart Peeks, projectmanager Hulp Bij Aangifte bij de Belastingdienst. “Dat varieert van ‘Ik heb mijn aangifte al ingestuurd maar moet nog wat wijzigen, kan dat’ en ‘Ik ben sinds vorig jaar weduwe en weet niet wat dat betekent voor mijn aangifte’ tot ‘Ik ben sinds kort zzp’er en weet niet zo goed of ik nou ondernemer ben voor de inkomstenbelasting of niet’. Naast het beantwoorden van vragen kregen we ook veel spontane reacties. Zo sprak een vrouw mij aan. Ze was blij verrast met onze komst naar Almere en had zoiets niet van de Belastingdienst verwacht. Daarna drukte ze ons op het hart dat we hiermee moesten doorgaan.”
 
“Tijdens de aangifteperiode is er voor iedereen hulp beschikbaar en lang niet iedereen weet dat. Met de Belastingdienstbus kunnen we die hulp voor een breder publiek toegankelijk maken en dichterbij brengen”, zegt Steef Cobben, ketenmanager inkomstenbelasting bij de Belastingdienst. “Weet dat onze medewerkers online, telefonisch, bij steunpunten en belastingkantoren in het hele land klaar zitten om mensen te helpen. Dat kan voor velen een fijn steuntje in de rug zijn. Ook bij veel bibliotheken en maatschappelijke organisaties kun je terecht voor hulp bij het invullen van de aangifte. Kortom, een beetje extra hulp is nooit ver weg.”

Een beetje extra hulp is nooit ver weg

Heb je nog geen aangifte gedaan? En kun je wel wat hulp gebruiken? Op belastingdienst.nl/aangifte vind je meer informatie, zoals een handige checklist voor het doen van aangifte. Of beluister de podcast ‘Aangifte doen, wat houdt dat in?’ op Tax Talk. Kom je er niet helemaal uit? Een beetje extra hulp is nooit ver weg. De Belastingdienst zit klaar om je verder te helpen als je daar behoefte aan hebt: online, telefonisch of bij jou in de buurt. Kijk voor meer informatie over hulp op www.belastingdienst.nl/hulp. Je hebt nog tot 1 mei om aangifte te doen.

Geschreven door