Wie verdient de Stop Plastic Waste Speld 2023

In maart 2023 kon iedereen een organisatie of persoon nomineren die actief werkt aan de reductie en eliminatie van plasticgebruik in de regio.

Op 31 mei 2023 vindt de derde editie van het Stop Plastic Waste Event plaats, georganiseerd door de drie Rotaryclubs in Almere. Tijdens dit evenement in De Nieuwe Bibliotheek in Almere Stad wordt door wethouder Maaike Veeningen van Almere de Stop Plastic Speld uitgereikt. Het Stop Plastic Waste initiatief heeft als doel om bedrijven en particulieren te inspireren en aan te moedigen om na te denken over plastic reductie in hun bedrijfsvoering of op een andere wijze. De prijs is een publieksprijs dus u bepaald wie er wint. U kunt tot 24 mei stemmen op de volgende meest genomineerde organisaties via https://stopplasticwaste.org/stop-plastic-waste-speld/

Beesha

Beesha uit Almere verkoopt 100% plasticvrije verzorgingsproducten. Al hun producten worden handgemaakt in hun eigen zeperij in Almere met natuurlijke en vegan grondstoffen.

Flevo Ziekenhuis

Het Flevo Ziekenhuis in Almere werkt actief aan plasticreductie. In 2022 realiseerden zij in zes weken tijd een plasticreductie van 75%. Het Flevoziekenhuis is hiermee voorloper in Nederland en hun ambitie is om het plasticgebruik nog verder te reduceren.

Save Plastics

Op 29 april 2021 is de eerste plastic afval recyclefabriek van Nederland officieel in gebruik genomen op bedrijventerrein de Vaart in Almere. In samenwerking met de gemeente Almere maakt Save Plastics hier nieuwe producten van moeilijk verwerkbare plastics uit de stedelijke reststromen.

Econ Packaging

Econ Packiging uit Almere maakt duurzame wikkelfolie van gerecycled plastic. Daarnaast hebben zij ook duurzame verpakkings- en verhuismaterialen in hun assortiment.

Ga naar https://stopplasticwaste.org/stop-plastic-waste-speld/ en breng uw stem uit.

Geschreven door