Indoor festival Breach ’23 schot in de roos voor studenten

Op initiatief van hogeschool Windesheim en de studentenverenigingen openden culturele instellingen donderdag 25 mei hun deuren voor Almeerse jongeren. Breach ’23 was een avond vol plezier, creativiteit en activiteiten, met als doel: verbinden en samenbrengen.

Honderden studenten gaven gehoor aan de uitnodiging. Het indoor festival blijkt een schot in de roos om kunst en cultuur laagdrempelig te maken voor jongeren in de stad.

In de Kunstlinie, Poppodium de Meester en de nieuwe bibliotheek konden studenten deelnemen aan een gevarieerd programma. Denk hierbij aan open-mic’s, rollerdisco, games, silent-disco, techno, VR-escapes, lasergamen en glow voetbal. Op alle locaties was er muziek van Almeerse talenten en kon er gedanst en gelounged worden. Breach werd afgesloten met een spetterende afterparty. De Party Train waarmee studenten van locatie naar locatie konden reizen kreeg veel bekijks in de stad. 

Almeerse studentenverenigingen Bazinga, Endzjin en ARSV Agon zijn nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van het programma. Als geen ander weten zij waar jongeren momenteel behoefte aan hebben. Vooral het sociale aspect van het indoor festival is nu extra belangrijk, gezien de zorg om het welzijn van jongeren na Corona.  

De goede, nauwe samenwerking met alle partijen smaakt naar meer. Voor studenten die aanwezig waren bij het Breach is het overduidelijk; een editie ’24 moet er komen: ‘Een indoor festival als Breach is precies wat jongeren in Almere nodig hebben om elkaar te ontmoeten en van Almere een levendige studentenstad te maken’.

Geschreven door