Kinderherdenking in het Bos der Onverzettelijke 4 mei 2023

De jaarlijkse meivakantie heeft dit jaar wel wat invloed op de herdenking in het Bos der Onverzettelijke: veel kinderen zijn op vakantie, dus het is wat rustiger. Dat maakt de bijeenkomst niet minder indrukwekkend. Dit jaar was de eerste keer dat er twee burgemeesters aanwezig waren. Door de tijdsaanpassing kon onze burgemeester en onze kinderburgemeester er zijn. Ze kwamen hand in hand het veld oplopen. Almere stond dus twee keer twee minuten stil. Het was een mooie bijeenkomt. door het weer konden hele gezinnen in het gras zitten in een grote kring.

Kinderburgemeester Havana opent de bijeenkomst met een korte toespraak bij het kunstwerk ter herinnering aan de Short Stirling. Ze vraagt iedereen om niet alleen gevallenen van oorlogen te herdenken maar ook mee te helpen om vrede te bewaren.

Burgemeester Hein van der Loo spreekt kort, krachtig en begrijpelijk. Na hem dragen drie kinderen gedichten voor, die de tweede wereldoorlog voor iedereen even dichtbij brengen.

De taptoe volgt: de melodie wordt gespeeld door twee kinderen, daarna zijn we twee minuten stil en klinkt het volkslied.

De traditionele kranslegging volgt. Havana en de burgemeester leggen samen de eerste krans bij de Anne Frank Boom, met support van de scouts van Scouting Hanny Schaft. Aan het einde mogen alle kinderen in het publiek een bloem bij het monument leggen.

De kinderherdenking is als livestream uitgezonden op Omroep Almere. Het interview met kinderburgemeester Havana kunt u hier terugzien.

https://omroepalmere.nl/2023/05/05/uitzending-gemist-videoverslag-van-de-kinderherdenking-2023/

Geschreven door