Omroep Almere is nu SBB erkend leerbedrijf

Vanaf nu is Omroep Almere als zelfstandige organisatie een erkend leerbedrijf. Via de onderneming waarbij ook de studio’s in zijn gevestigd waren er al opleidingsmogelijkheden, maar nu dus ook zelfstandig.

De erkenningen die gelden voor podiumtechniek, AV-techniek, AV-specialist zijn overgezet naar de omroep. Nu zijn er diverse mediagerichte erkenningen bijgekomen zoals Mediamanager en journalistieke mogelijkheden. Omroep Almere heeft de erkenning van entreeklas tot ROC Niveau 4. Daarover zijn afspraken gemaakt met SBB, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven.

De leiding van de omroep vindt het maatschappelijk belangrijk studenten een plek aan te bieden om te kunnen uitproberen en zich te oriënteren. Door de ruime mogelijkheden binnen de kleine organisatie voelen studenten zich snel thuis. De omroep geeft juist ook die studenten/jongeren een plek die het moeilijk hebben bij een commerciële organisatie. Omroep Almere geeft meer aandacht en tijd en is gewend met mensen te werken die het niet altijd makkelijk hebben. Zo steunt de omroep diverse organisaties op het gebied van audio, video en verlichting. Alles vanuit de betrokkenheid met de stad.

Omroep Almere beschikt over mobiele radio- en videosystemen. In de studio zijn diverse ruimtes ingericht als radio- en tv-studio en er is een complete regieruimte.

De organisatie heeft de overtuiging dat een gebiedsgebonden omroep een ruime opleidingsmogelijkheid moet bieden. Een plek waar je moet kunnen leren, fouten kan maken en geen commerciële druk ervaart. Wie op zoek is naar een leuke stageplek en wil kennismaken met de organisatie, stuurt een mail naar hrm@omroepalmere.nl

Omroep Almere heeft geen subsidie, financiert zichzelf door middel van sponsors, vrijwilligersbijdrage en donateurs. Regelmatig krijgen we van lezers, luisteraars en kijkers financiële steun.

Geschreven door