Onderzoek naar explosief Haven, Straat afgezet – Videoverslag

Zondagmiddag rond 16.00 uur is bij een woning aan de Kornwierde een mogelijk explosief gevonden. De politie doet onderzoek.

De Explosieven opruimingsdienst is ter plaatse om het voorwerp te onderzoeken. Rond dat rijdstip kregen agenten een melding dat er mogelijk een explosief was aangetroffen. Bij aankomst begonnen agenten direct met het onderzoeken van het voorwerp. Omdat het lijkt te gaan om een echt explosief schaalde de politie op. Hierop zijnook de brandweer en de explosieven opruimingsdienst ter plaatse gekomen.

De omgeving is ruim afgezet met linten. Publiek wordt op afstand gehouden.

Omwonenden die aan het lint staan, melden aan onze videocorrespondent ter plaatse dat het incident te maken heeft met een schietpartij van afgelopen nacht. Bij de schietpartij raakte een 53 jarige man gewond. De aanleiding van het schietincident is onduidelijk maar een ruzie zou er vooraf hebben plaatsgevonden waarna er vier keer werd geschoten.

Een woordvoerder van de politie kan niet melden of er een verband is tussen beide incidenten. “Dit wordt onderzocht uiteraard.

Foto News United / Damian Ruitenga

Geschreven door