PvdD maakt zich zorgen om bescherming wilde dieren in Almere

De Partij voor de Dieren in Almere maakt zich ernstig zorgen over de bescherming van de wilde dieren in onze stad. De laatste jaren is er steeds meer een snelle ontwikkeling in Almere te zien, zowel qua groei van huizen als van inwoners.

Dit betekent concreet dat steeds meer mensen recreëren, de hond uitlaten en sporten in natuurgebieden binnen en rondom onze stad. Fractievoorzitter Marjolijn Veenstra: “De snelle ontwikkeling van onze stad heeft een enorme impact op onze mooie en natuurlijke omgeving inclusief de wilde dieren, wat één van de belangrijkste elementen is waarom mensen in Almere wonen en blijven wonen. De wilde dieren komen hierdoor enorm in de knel en verdienen onze hulp!”

Het gebied tussen de Hogevaart, A6 en A27 is een voorbeeld waar het mis gaat en waar voornamelijk de ree geen kant op kan met aanrijdingen als gevolg. De Partij voor de Dieren is het pertinent oneens met het feit dat nu nog wilde dieren worden afgeschoten, omdat er te weinig maatregelen zijn om ervoor te zorgen dat de wilde dieren veilig kunnen bewegen tussen de natuurgebieden door. In de planning staat een nieuw te ontwikkelen ecoduct bij de Waterlandseweg om de wilde dieren meer en veilige bewegingsruimte te geven.

“Een ecoduct is ontzettend hard nodig om de wilde dieren veilig de weg te laten oversteken. Het is onbegrijpelijk dat er in onze stad nog geen ecoducten zijn! Daar zien we dus heel graag verandering in.” aldus Veenstra.De Partij voor de Dieren vraagt aan het college om meer maatregelen, zoals afrasteringen langs de drukke wegen en uittreedplaatsen aan de Hogevaart aangezien de reeën daar verdrinken en er geen plek is waar ze uit het water kunnen. De partij hoopt dat het college zich nog meer zal gaan inzetten voor de bescherming van de wilde dieren, zodat aanrijdingen enhet afschieten van dierenvoorkomen zullen worden.

Link naar de vragen

Geschreven door