Zorgen om vogelgriep en bereikbaarheid dierenambulance

De Partij voor de Dieren in Almere maakt zich ernstig zorgen over de bereikbaarheid van de dierenambulance​, in het bijzonder in relatie tot de oprukkende vogelgriep.

Raadslid Marjolijn Veenstra: “Wij ontvangen meerdere berichten van bezorgde bewoners die vogels met vogelgriep aantreffen, maar dat de dierenambulance niet goed bereikbaar is om deze vogels op te halen. Gezien het urgente gevaar dat de vogelgriep kan overspringen naar andere diersoorten, ​waaronder ​de mens, is het van groot belang dat er snel en accuraat gereageerd wordt op vogelgriepmeldingen in onze stad.”

De nieuwsberichten liegen er niet om: d e vogelgriep veroorzaakt een ware ravage in Nederland in onze wilde vogelpopulaties. Besmette vogels worden ernstig ziek en gaan er vaak aan dood.Omroep Flevoland meldde vanochtend nog dat er extra drukte is dierenambulance in Flevoland vanwege de vogelgriep. 

De vogelgriep is een gevaar voor niet alleen vogels, maar kan overspringen op andere diersoorten en zelfs de mens. Ook Almere heeft met de vogelgriep te maken en de Partij voor de Dieren waarschuwt dan ook dat de vogelgriep nu ernstiger is dan ooit en hoogstwaarschijnlijk niet meer zal verdwijnen. Accurate en snelle actie is dan ook vereist bij meldingen over de vogelgriep.

De Partij voor de Dieren Almere is extra bezorgd over de meldingen dat zieke of dode vogels aangetroffen worden in onze stad, maar dat hulp niet altijd op tijd komt voor deze dieren. Veenstra: “De gemeente heeft een zorgplicht voor mens en dier, en nu de vogelgriep om zich heen grijpt telt elke vogel en telt ook de volksgezondheid. Wij vragen dan ook de gemeente hier bovenop te springen en zorg te dragen voor meldingen vanuit onze stad over de vogelgriep. Als de dierenambulance meer hulp nodig heeft om haar werk goed uit te voeren, dan vragen wij de gemeente hier zorg voor te dragen. Zo spoedig mogelijk.” Vanavond zal de Partij voor de Dieren het college bevragen op de Politieke Markt om zo aandacht

Geschreven door