Toch meer camera’s in centrum Haven

In het centrum van Haven wordt tijdelijk opnieuw met camera’s aanvullend toezicht ingesteld. Dat heeft burgemeester Van der Loo besloten.

Het extra toezicht wordt tot 1 september met twee camera’s op strategische locaties uitgevoerd.

Vorige maand werd door de gemeenteraad aangedrongen op extra cameratoezicht. Uit een analyse van de situatie in Haven blijkt volgens de burgemeester dat, behalve op de Brink, geen extra maatregelen nodig zijn. Onderzoek van de politie wees uit dat er geen aanleiding meer was.

Bij ondernemers heerst echter een afnemend veiligheidsgevoel. De vraag naar meer controle leidde tot de afweging de camera’s weer te plaatsen. Vorig jaar augustus besloot waarnemend burgemeester Bijleveld camera’s te plaatsen na verschillende overvallen. Toen in maart van dit jaar minder incidenten werden gemeld, werd de apparatuur verwijderd. Camera’s op de Brink bleven wel aan staan.

Nadat zich half mei bij een café op de Brink een schietincident voordeed, heeft de burgemeester besloten die zaak twee weken op slot te doen. In een brief aan de gemeenteraad schrijft hij nu meer maatregelen niet uit te sluiten.

Geschreven door