Buurt rond Meregaard krijgt meldpunt voor incidenten

Omwonenden van de Boomgaardweg die overlast ervaren van sommige verwarde bezoekers van de Meregaard, krijgen een aanspreekpunt voor meldingen van incidenten.

Met een motie die op ruime steun kan rekenen, heeft GroenLinks bedongen dat er een aanpak komt waardoor buren kunnen vertrouwen op een goede reactie op meldingen. In de buurt van de zorginstellingen in Parkwijk bestaat angst voor toename van incidenten als aan de Boomgaardweg woningen voor jongeren gebouwd worden.

Er is de laatste tijd wel een daling van het aantal gemelde incidenten, maar buren zeggen ook minder vaak alarm te slaan. GroenLinks vond toezeggingen van het college voor een aanpak onvoldoende en wil vooral ook aan bewoners duidelijk maken dat de raad stappen zet.

In twee gebouwen in de wijk komen 70 appartementen voor met name dak- en thuisloze jongeren. De PVV probeerde met een motie het hele plan tegen te houden, omdat de jonge bewoners voor overlast zouden zorgen.

Een voorstel van de PVV om alleen Almeerse jongeren in het complex onder te brengen, riep forse kritiek op. “Deze motie stinkt aan alle kanten”, zei CU-raadslid Kees Hendrikse, die het voorstel vergeleek met een babyluier.

Ook PvdA en Partij voor de Dieren riepen de PVV te stoppen met het kennelijk en herhaaldelijk uitsluiten van statushouders in nieuwbouw.

Geschreven door