Collectief sterk Almere City FC legt basis voor Eredivisie

Almere City FC Heeft tegen Emmen een puike prestatie geleverd. De ploeg van Alex Pastoor was op veel fronten in deze wedstrijd de betere ploeg en won dan ook zeker dik verdiend.

Grote man

Lance Duijvestijn was met twee goals de grote man. De Almeerders lieten vanaf het begin zien dat men zeer gretig was en Emmen moest dat ervaren en stelde hier maar weinig tegenover. Dit was de verdienste van de Almeerse ploeg want de gasten kregen maar weinig ruimte en liepen vaak achter de feiten aan. Voor de rust werd er niet gescoord.

Uitblinker

In de tweede helft vielen de doelpunten en kreeg Almere City een terechte strafschop die beheerst werd benut door Duijvestein. Hierna kroop Emmen wel even uit hun schulp maar echte potten breken was niet aan de orde. Toen tien minuten later ook nog de 2-0 viel, was Emmen een verslagen ploeg en wist ook in de tweede helft maar weinig kansen te creëren. Verder was Almere City doelman Nordin Bakker in uitstekende vorm en had diverse fraaie reddingen.

Komende zondag moet dan de beslissing vallen of Almere City komend seizoen in de Eredivisie mag gaan acteren.