De archeologiedagen 2023

Afgelopen weekend stond Almere in het teken van de Nationale Archeologiedagen. Als vanouds was er van alles te beleven op het gebied van archeologie in Almere.

Bewoners van Oosterwold konden een kijkje nemen bij een echte opgraving, en werden de bezoekers van Zenit maar liefst twee avonden meegenomen in een kunstzinnig programma met poëzie en muziek op de vindplaats.

Zoals jaarlijks, weren er ook dit jaar weer veel verschillende activiteiten voor kinderen.
Bij Smullen en Spelen werden er door kinderen mooie hutten gebouwd, werd je door middel van de VR-brillen meegenomen in de archeologie van Almere en kon je onder leiding van kunstenaar Remie Bakker dieren uit de ijstijd na maken van klei.

Op zondag is de tentoonstelling Oostvaardersplassen 120.000 jaar geleden officieel geopend door wethouder Kees Ahles. De wethouder kreeg een rondleiding waarna er verschillende lezingen werden gegeven. De tentoonstelling is nog tot 29 oktober te zien in Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders en is tot stand gekomen in samenwerking met Frans Roescher, Jan Boes en het Erfgoedhuis.

Voor wie geen genoeg kan krijgen van archeologie: Op zondag 25 juni om 14:00 wordt een nieuwe erfgoedmarker in Vogelhorst onthuld bij een middensteentijd vindplaats. En later in het jaar komt er een nieuwe versie uit van het boek Archeologie in Almere. Voor meer informatie kijk op: almere.nl/erfgoedhuis of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Geschreven door