FC Almere kijkt veelbelovend naar het nieuwe seizoen

Hoofdtrainer van FC Almere Sandor Augustijn beschikt komend seizoen over een groep van 43 spelers. Dat is een behoorlijke groep met behoorlijk wat kwaliteiten. FC Almere komt komende seizoen weer in de zaterdag derde klasse uit en wil graag een poging doen om voor de prijzen te gaan.

Talenten.

De coach is blij met een groep waar veel talenten bij zitten. Augustijn: “  Het is een mix van jeugdige spelers en ervaring. We hebben kwaliteit en routine aan de selectie kunnen toevoegen. Met deze spelers kunnen we komend seizoen best wel hoge ogen gooien’’

Er zijn bij FC Almere ook spelers weer terug gekomen en dat is natuurlijk niet verkeerd. Zo speelden Rafi Splinter, Stan Grosmann, Scott Barkema en Boy Vermast vorig jaar nog meerdere wedstrijden in het eerste elftal. Ook Rogier Arduin keert na drie seizoenen bij AFC (Onder 21 en zaterdag 1) weer terug op het oude nest. Daarnaast zijn er met Chay Gerber, Vincent Lems, Jesper van Leeuwen, Sylvan Speelman en Avinash Kalloe veel jonge Almeerders toegevoegd aan de selectie. Augustijn, Tjeerd Hof (assistent-trainer eerste elftal) en Engelbert Arrindell (trainer FC Almere 2) zijn verder ook benieuwd naar de ontwikkeling van Shafiek Mokiem (HSMH Den Haag), Huzaifa Bahlawan, Fouad Bahlawan (beiden komen van Curacao), Marnix Eustachia (Real Rincon, Bonaire), Joey Wierstra (Jos Watergraafsmeer), Marthijn Knippenberg en Jonathan Kooiman (beiden Batavia). 

Verder door bouwen.Mooie vooruitzichten dus en genoeg kwaliteiten om straks in de zaterdag derde klasse weer goed mee te draaien. De trainer is blij met deze groep: “ We kunnen verder door bouwen zodat de spelers zelf verder stappen kunnen maken. Door alle versterkingen is er meer concurrentie. Zo moeten we elkaars niveau verder omhoog krikken.
Met Arrindell als vervanger van de vertrokken Dennis Kooistra en het doorschuiven van Martin Bakker als teammanager naar het eerste elftal zijn er in de staf nauwelijks wisselingen. Dat spreekt vertrouwen uit. De club is groeiende,we zijn klaar voor de volgende stap.’’ laat Sandor Augustijn weten.
Het eerste elftal komt na een keurige zesde plaats opnieuw uit in de derde klasse. Het tweede elftal zal ook A-categorie spelen in de reserve tweede klasse.

Geschreven door