Politie controleert met gerichte verkeerscontroles

Op donderdag 8 juni heeft de politie een verkeerscontrole gehouden gericht op brom- en snorfietsen op verschillende locaties in Almere Buiten.

Deze controles zijn een vast onderdeel van de verkeershandhaving door de politie. In totaal zijn er 21 bekeuringen en WOK-meldingen (wachten op keuring) uitgeschreven in verband met een te hoge constructiesnelheid.

Daarnaast bleken vijf bestuurders niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Van een van de bestuurders is de bromfiets in beslag genomen, vanwege herhaald rijden zonder rijbewijs. Twee bestuurders bleken onder invloed te rijden van alcohol en/of verdovende middelen. Drie bestuurders reden op het fietspad, waar dat niet was toegestaan. Ten slotte zijn er verschillende boetes gegeven voor het rijden zonder helm, spiegel en kentekenplaat.

Geschreven door