SC Buitenboys ook komend seizoen tweedeklasser

De finale in de nacompetitie tussen Buitenboys en Olympia ‘25 is door de Almeerders ruim gewonnen. Het werd uiteindelijk een mooie 5-1 zege.

Kansen

Het warme weer zorgde ervoor dat het tempo in de beginfase van dit duel niet al te hoog was. Buitenboys kreeg wel betere kansen en maakte voor de rust twee treffers. De eerste was echter een eigen doelpunt, maar de 2-0 was van Giovanni van der Zaken. Olympia kreeg ook wel wat mogelijkheden maar Buitenboys-doelman Rick van Dekken was weer een betrouwbaar sluitstuk in de verdediging van de Almeerders. De stand had door Buitenboys nog opgevoerd kunnen worden als Tim Smit na een mooie actie had moeten scoren, maar de Olympia-doelman redde op de valreep voor zijn ploeg.

Kopgoal

Na de rust ging Olympia er feller tegenaan maar de ploeg was niet in staat om Buitenboys pijn te doen. Na een kwartier in de tweede helft maakte Buitenboys de derde treffer door Tim Smit, die uit een hoekschop koppend scoorde:3-0. Buitenboys zakte wat in en dat gaf de tegenstander de kans om tot scoren te komen bij een misverstand bij Buitenboys achterin:3-1. Verder kwam de ploeg uit Hilversum niet en kreeg Buitenboys nog wel de kans om de stand op te voeren door Gianni Rellum en Veirano Slager en werd de eindstand van dit duel 5-1, en bleef Buitenboys tweedeklasser en Olympia blijft derdeklasser.

Trainer Dennis Verwer was blij dat hij met zijn ploeg komend seizoen weer in de tweede klasse kan acteren en werd er uiteindelijk nog een feestje gevierd.