Vaak wordt onderschat hoeveel bacteriën er in de bekleding van meubels zitten

Waar men het beddengoed wekelijks wast, wordt het kleedje wat men over de bank drapeert zelden in de wasmachine gestopt. Laat staan dat men tijd vrijmaakt voor een fauteuil- of bank reinigen in Almere. Een onverstandige keuze, daar er zich al snel een groot aantal bacteriën ophopen in de bekleding van het meubilair. Deze bacteriën worden meegenomen via de kleding die men draagt, via haren of huidschilfers die achterblijven en bijvoorbeeld via het vuil onder een tas die men tijdelijk op de bank zet. Een grondige reiniging van het meubilair is echter niet alleen belangrijk om vervuiling te voorkomen of op te lossen. Denk ook aan de snelheid waarmee de bekleding van een eetkamerstoel of fauteuil slijt, wanneer deze bekleding niet periodiek grondig onder handen wordt genomen. Wanneer heb jij de bekleding van het interieur in huis voor het laatst onderhouden? 

Nut van het inschakelen van een professional op dit gebied

Het inschakelen van een partij als Sowiesoschoon.nl biedt verschillende belangrijke voordelen. Het is best gek dat een groot aantal huishoudens periodiek een schoonmaker over de vloer heeft, maar niet kiest voor een grondige reiniging van het meubilair. Slechts het gebruik van een vochtige doek en stofzuiger zal onvoldoende zijn om het interieur weer fris en als nieuw te laten lijken. Door voor een professional te kiezen op het gebied van een meubelreiniging, weet je zeker dat het vuil wat diep in de bekleding van meubels getrokken is verwijderd wordt. Daarbij wordt gebruikgemaakt van hulpmiddelen die schade aan de bank of fauteuil voorkomen. Het risico daarop is relatief groot, wanneer men met eigen reinigingsmiddelen aan de slag gaat. Denk aan de zeepresten die achterblijven en daarmee voor vervelende kringen in de bekleding zorgen. 

Kies voor een duurzaam onderhouden meubilair

Eerder las je al dat het uitstellen van het onderhoud aan de bekleding van meubels in huis kan leiden tot een onnodig snelle slijtage. Wanneer je na een lange werkdag thuis aankomt en op de bank neerploft, zullen zich kleine vuildeeltjes tussen de haren van de bekleding ophopen. Denk bij deze vuildeeltjes aan zandkorrels. Op het moment dat de zandkorrels langs de haren van de bekleding schuren, tast dit de kwaliteit van het materiaal aan. Door de bekleding van het interieur periodiek grondig te laten reinigen, kies je bewust voor het behoud van de bekleding. Het maakt dat meubels veel minder snel vervangen of opnieuw bekleed hoeven te worden. Een hele duurzame en milieubewuste keuze. 

Beschermende coating op het meubilair

Bij een grondige reiniging van de bekleding wordt afgesloten met het aanbrengen van een beschermende coating. Het is een soort impregneermiddel wat slijtage aan de bekleding tegengaat. Ook maakt dit het verwijderen van nieuwe vlekken makkelijker.

Geschreven door