Afhandeling stormschade in de openbare ruimte

Nu de storm is gaan liggen is de gemeente druk bezig met het opruimen van de stormschade, soms samen met de brandweer.

De prioriteit ligt bij het oplossen van onveilige situaties, het opruimen van de dreven en doorgaande wegen, gevolgd door de fietspaden. Mogelijk worden takken tijdelijk langs de weg verzameld en pas de komende dagen opgehaald. Als er takken op je stoep of in je straat liggen, kun je ze op een veilige plek op de stoep verzamelen.

Ze worden de komende dagen opgehaald. Zorg er wel voor dat een kinderwagen of een scootmobiel de stoep nog goed kan gebruiken. Het opruimen in de hele stad zal naar verwachting 1 tot 2 weken duren.

Wees de komende dagen voorzichtig in bossen en parken, omdat er loshangende takken en omgevallen bomen kunnen zijn. Morgen beginnen ze met inspecties, dit zal wat tijd in beslag nemen. Bij gevaarlijke situaties nemen ze direct maatregelen.

Foto Facebook

Geschreven door