Diverse politieke partijen voeren actie bij Between Places

Hedenochtend 7 juli om 11.00 voeren SP, BIJ1 en DENK samen met bewoners van “In Between Places” actie. Locatie: Zwitserlandstraat 39, Poort. Gisterenavond heeft het college besloten geen oplossing te bieden voor de drie gezinnen die uit de woning worden gezet. Niet omdat er huurschuld is, niet opdat er overlast is, maar de huurtermijn van 2 jaar is verstreken. zie ons eerdere artikel.

We voeren de actie om:

  • Solidair te zijn met de bewoners van In Between Places die vandaag de sleutel van hun huurwoning bij Dudok Wonen moeten inleveren.
  • De huurders op te roepen om zo snel mogelijk een urgentie verklaring aan te vragen voor een vervangende woning (ja, ondanks tegengestelde berichten, het is mogelijk om die urgentie aan te vragen!)
  • Het wijkteam op te roepen om de huurders hierbij te helpen.
  • Bewoners op te roepen onmiddellijk op zoek te gaan naar vervangende woonruimte
  • Het wijkteam op te roepen in het uiterste geval de bewoners te begeleiden naar de maatschappelijke opvang.

Iedereen is welkom.

Geschreven door