Ludieke milieuactie bij ING in Stad

Actievoerders van Extinction Rebellion hebben zaterdag gedemonstreerd op de stoep van het ING-kantoor in Stad. Ze protesteren tegen de vele investeringen van de bank in fossiele energie.

Op een paar plekken aan de Spoordreef hingen de actievoerders de ‘vuile was’ van ING op. Een demonstrant in een oranje leeuwenpak ondersteunde de manifestatie. Onder het publiek werden folders uitgedeeld over de motivatie van de actie.

Volgens de actievoerders is ING verantwoordelijk voor 4 miljoen keer meer CO2-uitstoot dan een mens. “In Nederland is ING de bank die het meeste geld uitleent aan bedrijven die fossiele brandstoffen winnen”, staat in de folder.

In het AD zei ING-topman Steven van Rijswijk eerder naar de kritiek van klimaat- en milieuorganisaties te luisteren, maar hij zegt ook dat de energietransitie tijd nodig heeft.

Geschreven door