Tegel voor grondlegger houtskeletbouw Stad

In het voetpad naar de Breukelenbrug in Stad is zaterdagmiddag een herdenkingstegel onthuld ter ere van Wim Bontenbal. De bewoner van de Amersfoortweg stond aan de wieg van het project voor houtskeletbouw aan de Breukelengracht.

Bontenbal overleed begin dit jaar. Hij was een van de voortrekkers van de volledig houten woonwijk die gerealiseerd werd door een stichting. Het project bestaat uit 46 woningen.

Begin jaren ’80 moest Bontenbal voor zijn werk als bouwkundige bij de Zuidelijke IJsselmeerpolders naar Almere verhuizen. Hij kwam toen met een groep anderen, onder wie een architect, tot het project en hij realiseerde zelf de afbouw van zijn woning.

Wim Bontebal had contacten in de bouwwereld en richtte een stichting op: de stichting tot bevordering houtskeletbouw IJsselmeerpolders. Voor de keus van de houtsoort in de gevels maakte hij een reis naar Canada. De stichting heeft later meegewerkt aan de bouw van houten woningen, elders in Almere.

Een dochter van Bontenbal heeft de tegel naast zijn huis onthuld. De wijk bestaat nu veertig jaar en de bewoners vieren dat zaterdag uitgebreid.

De bewoners van de wijk hebben het jubileum zaterdag uitgebreid gevierd.

Geschreven door